Postavte si diskotéku dle svých představ

19.12.2012 09:58

Jak jsem již naznačil v předchozím příspěvku, tak  Fashion  nepatří zrovna k nejideálnějším volbám. Mnohem zajímavější a i zábavnější je budovat si vlastní noční klub. Do tohoto světa plného hudby nás zavádí kousek jednoduše pojmenovaný Disco. V přímém porovnání s pozicí majitele módního salonu se nedá konstatovat nic jiného, než že jsem se pro tentokrát celkem i bavil. Sice si neumím představit, jak obdobnou hru nějak dlouhodoběji hraji, avšak v krátkodobějším horizontu jde celkem o vtipně laděnou hru se zajímavou tématikou. A hlavně se jí vyhnuli všechny nešváry s až masochistickým omezováním neplatících hráčů. Pokud si chceme vybudovat prosperující diskotéku, tak nás limituje jen naše představivost. A to je dozajista podstatný fakt, jenž je dobré vědět na samém počátku. Zkrátka, kdo si chce užít hraní zdarma bez nějakého většího omezování, má tu příležitost se postavit za hudební aparaturu a hrát návštěvníkům ty nejnovější pecky i osvědčenou klasiku. Na výběr je několik hudebních žánrů, takže můžeme naladit na vlnu, co nás chytla.

Krátce po otevření je naší největší starostí zvednout popularitu. Na té záleží, kolik lidí k nám zavítá a je proto nejdůležitějším číslem, co nás v tuto chvíli musí zajímat. Samozřejmě stav konta klubu není nezanedbatelný, avšak pokud nedostaneme na parket dostatek lidí, tak ono konto bude hodně brzo na samém dně. Naštěstí nám hra nabízí dostatek berliček, s nimiž lze celkem rychle rozpohybovat davy lidí. Stačí jen ve správný okamžik nachystat nějakou tu tematickou akci nebo ještě lépe poznat známou osobnost. Co si budeme povídat, ona taková celebrita přitahuje pozornost i v reálném životě, tak proč by stejný model nemohl zafungovat i ve hře. Zvláště když je stále nějaká ta superstar k dispozici. Stačí jen kouknout do přehledu, kdo se právě nachází ve městě a následně zavolat jeho manažerovi. A ten se vždy domluví na promo akci. Samozřejmě, že za nějaký ten adekvátní finanční obnos. Tato investice se nám však velice rychle vrátí na prodaných drincích. Není tedy důvodu si pozvat celebritu.

Krom prostého zvýšení návštěvnosti mají celebrity ve hře ještě další úlohu. Pokud jsme dostatečně vytrvalí, navážeme s celebritami nakonec přátelství. To nám přináší drobné výhody v podobě dárků. Když už jsem nakousnul to pořádání tematických akci, tak je potřeba zdůraznit, že každá tato akce je spojena se speciálními úkoly, za něž jde získat příjemné odměny. Jako příklad by se mohlo uvést pořádání dámské jízdy. Během této akce pak dostáváme za úkol vyprovodit každého muže, co by do klubu zavítal. Vyhazovač má tak plné ruce práce, aby v daném časovém intervalu stihl daný počet odbavit. Vyhazovač má celkově ve hře větší úlohu, než by se mohlo zdát. I když by si každý majitel klubu přál, aby měl spoustu návštěvníků, tak je občas v rámci vyššího dobra potřeba nějakého vyprovodit. On totiž nikdo není zvědavý na agresivního blba nebo snad jedince chystajícího zvrátit obsah žaludku. Ve chvíli, kdy se někdo takový objeví, měli by jsme bez váhání povolat vyhazovače a zajistit pohodovou atmosféru ostatním.

 Ti pak mnohem ochotněji budou utrácet své peníze za míchané nápoje. Těch by stále měla být dostatečná zásoba na baru. Je to přeci jen náš zdroj příjmů, takže ve chvíli, kdy se klub trochu rozjede, by se nemělo váhat s přijetím dalšího barmana. No a ve chvíli, kdy se nám podaří nastartovat ekonomiku klubu, se můžeme vrhnout na vylepšování. Krom popularity tu máme ještě jeden ukazatel, jímž je luxus. To nás nutí postupně obměňovat současné vybavení za luxusnější varianty a přibližovat se představě o dokonalém podniku, kam se každý rád vrací. No, co si budeme povídat, mnohem lepší představu si každý udělá při pohledu na krátké ukázkové video z hraní Diska. Na dané stránce se můžete pustit i do samotného hraní či si přečíst nějaké ty postřehy a rady autora či autorky. Dotyčný má s hraním tohoto kousku Goodgame studia mnohem větší zkušenosti a podle všeho si tuto hru nemůže vynachválit. Pro cílovku mladších hráčů se proto může jednat o ideální hru, jenž se často řadí i tzv. rubriky hry pro dívky.